ForsideIdé & CVBlogHoldundervisningIndividuelt | Kursisterne sigerPraktiskLinks
 

"Jeg har været rigtig glad for at gå på niveau C1 hos Mariannes franskkurser. Marianne forbereder sig grundigt & har altid gode spørgsmål & temaer klar om de bøger, som holdet læser & analyserer. Alt dette bidrager til en interessant diskussion på højt taksonomisk niveau. Derudover er der også plads til emner inden for grammatik og politik og til dagligdags snakke om hvad alle på holdet går og laver i hverdagen. Kurset har øget mit ordforråd betydeligt og jeg er blevet langt mere sikker i at tale fransk. Tak for denne gang, Det har været en fornøjelse at gå på holdet onsdag kl. 19.10-21 omgivet af søde mennesker." Sigrid, 24, studerende på DTU. Deltager i holdundervisning 2022-23.

"Eminent kombination af et uformelt og hyggeligt undervisningsmiljø - og en produktiv, professionel og velforberedt undervisning. Jeg havde aldrig haft fransk, og da jeg startede hos Mariannes franskkurser, begrænsede mit franske ordforråd sig til "oui" og "merci". Efter 40 lektioner på Fransk 1 intensivt for begyndere, febr.-juni 2019 har jeg nu fået et acceptabelt ordforråd og en god forståelse for sprogets struktur og kunne mod slutningen indgå i simple samtaler på enkelt fransk.
Jeg valgte at deltage i kurset for at give mig selv en udfordring og for at muliggøre interaktion med lokale på eventuelle ferier i fransktalende lande.
Grundet mit manglende kendskab til sproget havde jeg begrænsede forventninger til det relativt korte undervisningsforløb, men blev hurtigt opmærksom på den markante udvikling hos alle på holdet. De små hold betyder at alle får masser af taletid, og Marianne balancerer en hyggelig undervisning med et højt produktionsniveau. Sporadiske anekdoter, kulturelle finurligheder, etymologiske redegørelser og fonetiske finesser giver undervisningen et morsomt og interessant pust." Magnus, 25, M. Sc. in Economics and Business Administration (Cand. Merc.), ansat som Corporate Finance Associate.

"I gymnasiet havde jeg fransk på højniveau og elskede det, men som studerende lykkedes det mig aldrig rigtig at finde tiden til fortsat at dyrke interessen for det franske sprog. Da jeg blev færdiguddannet, havde jeg derfor sat mig det mål at genoptage det franske, og valget faldt på Mariannes franskkurser, som jeg havde fået anbefalet. Jeg blev bestemt ikke skuffet: Marianne er en kompetent og sympatisk underviser, stemningen på holdet dejligt uformel, og jeg er blevet glædeligt overrasket over hvor hurtigt mine franskkundskaber er blevet støvet af." Caroline, 31, cand mag., deltager i holdundervisning på (meget) avanceret niveau, 2019-2024. Tak for dine fantastiske hjemmebagte macarons - og din altid smilende deltagelse. (MR)

"Jeg har tidligere modtaget undervisning på forskellige franskkurser for at genopfriske og videreudvikle mit gymnasiefransk, men aldrig haft så veltilrettelagt, spændende og lærerig en undervisning som hos Mariannes franskkurser. Ud over at være yderst kompetent og ekstremt velforberedt (lyder lidt voldsomt, men er en meget erfaren underviser, MR) har Marianne et godt øje for den individuelle udvikling og en god evne til at udvide og udfordre sproget fra det udgangspunkt, man har, ved at fokusere på relevant ordforråd, større grammatisk forståelse, nye sproglige vendinger og en bedre sans for sproget.
Marianne lytter interesseret og taler med entusiasme, og vi kommer omkring interessante emner, både gennem kursuslitteraturen og i samtalerne om det mere dagligdags. Min forhåbning til min kursusdeltagelse har altid været at lære fransk til et niveau, som kan bruges til meningsfulde samtaler privat og mere dybdegående interviews professionelt, og med undervisningen hos Marianne R jeg helt sikker på at kunne komme i mål med den ambition. Stor anbefaling." Rasmus, 35, journalist & forfatter, individuel kursist & deltager i holdundervisning på meget højt niveau, 2020-2023.

"Da jeg i sin tid startede hos Mariannes franskkurser, var det med det formål at kunne tale og forstå  fransk, da mange af mine rejser gik og stadig går til det sydfranske. Sjældent har jeg oplevet så energisk en lærer som Marianne. I hendes undervisning øver vi det grammatiske med mundtlige og skriftlige øvelser fra hende selv. Hun giver os spændende tekster, som vi læser (dele af, MR) højt og derefter taler om. Hun går meget op i at rette os så vi får en korrekt fransk udtale. Vi taler også om hvordan vores uge har været og på den måde får vi trænet os selv i fri tale. For mig er det to hyggelige timer, et godt afbræk i hverdagen. Fuld valuta for pengene & lidt mere!" Ulla, 50, serviceagent, Scandinavian Ground Services (SAS), deltager i holdundervisning i mange år, senest 2020-2024.

"Jeg startede hos Mariannes franskkurser helt uden forkundskaber på begynderkursus i efteråret 2019 og har kun fået mere blod på tanden siden! Det skyldes i høj grad at Marianne som underviser er enormt engageret, dygtig og har en virkelig god opmærksomhed på - og interesse i - sine kursister. De små hold sikrer at alle kommer til orde og skaber en hyggelig ramme for kurset. Undervisningen har (efter de basale niveauer, MR) vekslet mellem grammatiske øvelser, læsning af fransk litteratur og samtale herom, samt om hverdagsemner, hvilket giver en rigtig god dynamik. Man kan virkelig mærke at man lærer noget og rykker sig. Jeg er så glad for at jeg tog beslutningen om at starte og kan varmt anbefale Mariannes franskkurser til andre!" Simone, 31, cand. mag. i litteraturvidenskab, ansat som fuldmægtig. Deltager i de intensive kurser, Fransk 1 for begyndere u. forkundskaber, Fransk 2 (A1 m. lille pil op), Fransk 2-3 (A1/A2), Fransk 3, samt i Fransk 3-4, Fransk 5 (B1) og i sæson 2023-2024, først Fransk 6-7, siden Fransk 7, begge niveau B1/B2 med pil op!

"Jeg har altid elsket Frankrig og det franske sprog, men har i mange år ikke rigtig haft mulighed for at holde det ved lige. Pludselig syntes jeg der var et hul i kalenderen & en stor lyst til at få genopfrisket mine franskkundskaber, men ikke på en traditionel sprogskole. Jeg søgte efter noget, der var mere "skræddersyet" til mit niveau & mine interesser. Det har jeg fundet hos Mariannes franskkurser, hvor hvor jeg i sept. 2021 startede på Fransk 3-4, siden fortsatte på Fransk 4-5, i efteråret 2022 på Fransk 5, i foråret 2023 på Fransk 5-6 (B1 med pil op) og fortsætter i sæson 2023-2024 på Fransk 6-7 & Fransk 7, begge niveau B1/B2 med pil op! Det har jeg ikke et øjeblik fortrudt.
Selv om jeg bor et godt stykke uden for byen, tager jeg gerne hele vejen ind til Hillerødgade 22. Marianne er altid veloplagt og kurset er en god kombination af samtale og grammatik. De små hold gør at alle har rig mulighed for at få sagt noget i løbet af de 2 lektioner. Ligeledes er Marianne virkelig god til at forklare det grammatiske i sammenhæng med det vi nu beskæftiger os med på det givne tidspunkt. Eneste problem er at tiden flyver af sted, så man nærmest føler man lige er startet når timen er slut. Jeg kan kun anbefale alle at komme i gang med det franske sprog, uanset hvilket niveau man er på." Linette Fischer, 46, administrations- & driftskontorass.; fransk 3 år på handelsskole & 1 år som au pair i Paris.

"Jeg kan varmt anbefale Mariannes franskkurser da jeg (synes jeg selv) med stort udbytte har deltaget i undervisningen i en årrække. Marianne er meget professionel og velforberedt og formår at inddrage alle kursusdeltagere, også de mere stilfærdige, men forlanger heldigvis også at deltagerne er velforberedte. Det har været meget lærerigt, men også utroligt hyggeligt at deltage, især da holdene er små og man får masser af taletid, samt gode diskussioner/grin på fransk om dette og hint. Jeg stopper kun pga flytning." Anna, deltager i holdundervisning, senest i kursussæson 2020-2021.

"Tak for endnu en god, rigtig hyggelig og ikke mindst lærerig sæson hos Mariannes franskkurser.  Jeg er glad for den ugentlige dosis fransk med din kompetente undervisning, det velvalgte læsestof og det hyggelige selskab." Julie, 31, cand. mag. Deltager i holdundervisning på meget avanceret niveau (MR: nu C1) gennem mange kursussæsoner, senest 2019-2024.

"Jeg har gået hos Mariannes franskkurser i en del år da jeg altid gerne har villet kunne tale og klare mig på fransk. Jeg har så sidenhen, for 3 år siden, erhvervet mig et lille byhus i Cannes, og derfor er det nu blevet ekstra vigtigt at kunne begå mig på fransk.
Det hold, jeg har fulgt, er nu efterhånden (forår 2021, MR) blevet til Fransk 9-10, som jeg er utroligt glad for at deltage på. Der er nogle rigtigt dygtige og engagerede kursister så kurset foregår i en god atmosfære med mange spændende samtaler om stort og småt.
Det er vedkommende litteratur, som jeg skal læse til hver kursusgang/uge, hvilket udvikler mit ordforråd ganske betydeligt. Ind imellem er der grammatik, som gennemgås, hvilket også styrker den sproglige forståelse og sprogfærdigheden.
Jeg kan på det varmeste anbefale Marianne som underviser da hun er en yderst kompetent og behagelig person og en inspirerende underviser." Anne, 60, tandlæge. Deltager i holdundervisning i en årrække, senest 2019-2024, nu på forårskursus Fransk 13-14 (niveau C1).

"Marianne er en meget kompetent og erfaren lærer, altid forberedt til tænderne og god til at tilpasse undervisningen til holdets og de enkelte kursisters niveau. Hun er tålmodig, skarp og hensynsfuld, hvilket skaber et behageligt undervisningsmiljø, man føler sig tryg i og glæder sig til at vende tilbage til. Holdene hos Mariannes franskkurser er små, hvilket giver masser af taletid til alle kursister og mulighed for at nå meget på de to undervisningstimer, man har pr. gang. De små hold gør også, at man hurtigt kommer ind på livet af hinanden, hvilket jeg synes er positivt. Jeg har selv deltaget i 2 år på i alt fire intensive kurser, Fransk 1, Fransk 2, Fransk 2-3 & Fransk 3, forår, og kan efter disse 2 år begå mig på fransk på rejser, forstå det meste & have korte, simple samtaler med franskmænd. Jeg kan kun anbefale Mariannes franskundervisning." Josefine, 31, selvstændig, journalist & retoriker, aug. 2022. (NB. Mere end 10 år før start på begynderkursus hos Marianne havde du tidligere haft fransk i gymnasiet, men valgte at starte fra bunden igen.)

"Jeg startede som nybegynder og har deltaget i Mariannes franskkursers holdundervisning i over et år. Jeg har lært rigtigt meget i den tid, og det skyldes i høj grad at Marianne underviser med både dedikation og passion - man kan mærke at hun brænder for det!
Foruden at udvikle ordforråd og lære grammatik får man også ofte relevant fransk historie og politik med i købet, og det gør det ekstra spændende at man som kursist både bliver introduceret til det franske sprog og til Frankrig. På Mariannes franskkurser bliver der taget hensyn til kursisternes interesser og ønsker, fx når der samtales på fransk, og støt og roligt begynder man at opdage at man forstår flere og flere ord og kan konstruere flere og flere sætninger. Alt i alt er det kurser, jeg varmt vil anbefale til dem, der har et ønske om at lære fransk eller forbedre de franskkundskaber og -færdigheder de har." Christine, 28, psykolog. Deltager i de intensive kurser, Fransk 1, Fransk 2 & Fransk 2-3, 2019-2021.

"Vi blev enige om at vi gerne ville kunne begå os på fransk, søgte derfor på nettet efter et relevant kursus og startede sidste år i september. Vi har før kortvarigt prøvet andre kurser med liden succes og var derfor spændt på om Mariannes franskkurser ville leve op til vores forventninger idet vi kunne forstå du kørte med små hold og intensiv undervisning.
Og vi må virkelig sige at kurset har overgået vores forventninger. Ingen af os har sprogøre eller større grammatisk forståelse, men sjældent har vi modtaget en undervisning der var så kompetent og lærerig. At der så kom Corona og online undervisning oveni, har selvfølgelig ikke gjort undervisningen nemmere. Men din evne til at formidle det franske sprog, også via en computerskærm, har været formidabel. Vi ser derfor frem til at få lov at fortsætte (med fysisk undervisning, MR) efter sommerferien og håber og forventer at vi til sidst vil komme til at beherske det franske sprog på et niveau, der gør os i stand til at begå os i Frankrig." Karsten Skjødt, lektor, Cand. Scient. Lic. Med., og Hanne Skjødt, pens. sundhedsplejerske, deltagere i intensive kurser over flere sæsoner fra Fransk 1 intensivt for begyndere u. forkundskaber til Fransk 5 (med pil mod B1) i forår 2024.

"Efter i nogle år at have overvejet franskundervisning skulle 2020 endelig være året. Via Google fandt jeg Mariannes franskkursers hjemmeside. Hos Marianne er der god og personlig undervisning, og de små hold betyder at man hver kursusgang får et stort udbytte. For en begynder som mig har det været meget givende, og allerede efter et lille års undervisning føler jeg mig markant bedre rustet til - på sigt - at kunne gøre mig forståelig på fransk. De bedste anbefalinger herfra." Peder, 30, fuldmægtig, deltager i intensiv holdundervisning på Fransk 1 og Fransk 2, okt. 2020-juni 2021.

"Jeg har med stor fornøjelse deltaget i Mariannes franskkursers intensive franskkursus for begyndere fra februar til juni 2019. Jeg havde lyst til at få genopfrisket mine franskkundskaber da jeg havde fransk for 25 år siden på HF. Jeg fik kendskab til kurserne gennem en anden, som også deltog.
Marianne er altid velforberedt og professionel i sin undervisning, som foregår i et trygt miljø på små hold. Hendes engagement og positive energi er smittende på hele holdet. Undervisningen har motiveret mig til at fortsætte (2021-2024). Jeg kan varmt anbefale Mariannes franskkurser." Pia Blyitgen, 56, folkeskolelærer.

"Individuel undervisning hos Mariannes franskkurser har været en fornøjelse. Med mit folkeskole- og gymnasiefransk har Marianne været dygtig til at genopfriske den glemte grammatik, og niveau for niveau øge sværhedsgraden så jeg hele tiden blev udfordret, men på en måde så jeg hele tiden selv kunne se at jeg gjorde fremskridt. Undervisningen blev tilpasset de behov jeg havde og de ting jeg havde svært ved blev aldrig glemt. I stedet fandt Marianne nye metoder for at jeg kunne lære det. Jeg har kun gode ting at sige om Marianne og hendes undervisning, en meget engageret underviser med utrolig stor viden om fransk kultur & sprog." Aksel, 23, individuel kursist 2015-2018, studerer juli 2018 Bachelor of Business Administration in Hospitality Management, Genève, Schweiz.

"På 40 lektioners intensivt franskkursus for begyndere uden forkundskaber føler jeg virkelig at jeg har rykket mig. Jeg startede hos Mariannes franskkurser helt uden forkundskaber, og det har været en helt igennem positiv oplevelse. Marianne er virkelig dygtig, både grammatisk og mht fransk kultur.
Jeg valgte Fransk 1 intensivt for begyndere uden forkundskaber for at snuse lidt til sproget og senere fortsætte på mere avancerede niveauer for i sidste ende at mestre sproget uden brug af engelsk.
Kurset har givet mig et godt udgangspunkt og en god basis at arbejde videre på. Jeg kan klart anbefale dette kursus hvis man aldrig før har modtaget undervisning i fransk." Nichlas Rasmussen, 25, Cand. Merc., deltager i Fransk 1 intensivt for begyndere, februar - juni 2019.

"Jeg havde fransk i to år i gymnasiet for 15 år siden, men kunne absolut intet huske. Så jeg besluttede mig for at starte helt forfra og fandt Mariannes franskkurser på Nettet. Marianne er en yderst kompetent og engageret underviser. Og udover at have fuldstændigt styr på det franske sprog, så har hun også en stor viden om fransk historie, kultur etc. hvilket giver en ekstra dimension til undervisningen. Selve undervisningsformen er en god blanding af grundlæggende grammatik, øvelser og samtale. Marianne lægger stor vægt på at kursisterne får lov at tale meget, hvilket er en rigtig god måde at lære på (også selvom man kan være bange for at sige noget dumt - det kommer man hurtigt over). Og med de tilpas små hold bliver undervisningen både intensiv og effektiv. Efter blot en sæson føler jeg faktisk at jeg kan mere end jeg kunne efter 2 års undervisning i gymnasiet. Kurset har på alle måder været en super positiv oplevelse og jeg glæder mig til at fortsætte.” Thea, 37, grafisk designer. Deltager i holdundervisning 2009-2013 & 2015-2016 - med en drøm om at vende tilbage!

"Trods gymnasiefransk og fire år på aftenskole savnede jeg alligevel sikkerheden i og modet til at springe rigtigt ud i det talte sprog og bare snakke frit fra leveren. Jeg så en lille annonce i avisen for Mariannes franskkurser, tjekkede de forskellige muligheder på nettet, valgte et forårskursus på 10 gange og fik netop det mentale franske spark og de udfordringer jeg søgte. Mariannes dygtige jongleren med sproget, inclusive relevant grammatik, hendes energiske stil, altid super velforberedt, variationen af stoffet, plus undervisning på et lille hold med 6 deltagere passede mig rigtig godt. Samtidig foregik det i en behagelig og afslappet atmosfære, hvor kursisterne fik gode muligheder for netop at tale sproget. Forventningerne er blevet mere end indfriet. Og tak for det." Mette, 71, pens. folkeskolelærer. Deltager i holdundervisning på avanceret niveau, senest forår 2019.

"Jeg har med stor fornøjelse deltaget i Mariannes franskkurser. Det er en stor styrke at det er så små hold at vi alle når at få sagt noget i løbet af en undervisningsaften. At der forventes at vi møder forberedte, er tilsvarende en styrke fordi det er med til at holde én til ilden. Omvendt er der forståelse hos Marianne for at det nogle gange kan være vanskeligt at få tiden til at slå til når et fuldtidsarbejde også skal passes. Men de gange det ikke har været muligt at deltage kommer der ofte et referat af gennemgået grammatik med en god introduktion til de nye lektier. Så jeg kan varmt anbefale Mariannes franskkurser til alle der har lyst at lære fransk og/eller forbedre det at melde sig til, også selv om det er ved siden af et erhvervsarvejde." Marianne de Montis, deltager i bla. Fransk 2 intensivt m. opfriskning, men også i individuel franskundervisning vinter 2019.

"Ugens frankofile spark får jeg hos Mariannes franskkurser, som giver to intense, inspirerende og humørfyldte lektioner, afbrudt af en kop god Irma-kaffe." Jesper, 51, projektleder, deltager i holdundervisning på meget avanceret niveau gennem mange år, senest sæson 2017-2018.

"Marianne er en særdeles erfaren og engageret underviser, der altid er meget velforberedt og ivrig efter at lære fra sig. - Jeg søgte først et intensivt begynderkursus hvor der ville blive undervist i et højere tempo, og hvor der ville være fokus på både grammatik og samtaletræning, hvilket jeg på alle måder fandt. Marianne er meget opmærksom på at indlæring ikke skal have karakter af rutine, og emnerne for samtalerne, indholdet i de enkelte undervisningselementer og deres rækkefølge veksler af samme grund fra gang til gang. Marianne træner både den grundlæggende grammatik og evnen til at udtrykke sig lidt mere frit. Mariannes franskkurser er således et virkeligt godt valg, uanset om man kommer for at lære fransk helt fra bunden eller gerne vil genopfriske sit gymnasiefransk." Synne, 44, cand. mag., deltager i holdundervisning september 2013-juni 2018.

"Jeg har været meget glad for at gå hos Mariannes franskkurser. Jeg startede som nybegynder og opnåede gennem kurserne en grundforståelse for det franske sprog. De små hold gør at man får sagt noget næsten hele tiden, og det skaber en hyggelig atmosfære. Marianne er en dygtig underviser, der får alle kursusdeltagerne med og gerne lærer fra sig af din store sprogviden. Hun er særligt god hvis man er grammatisk interesseret. Jeg kan på det varmeste anbefale Marianne." Margrethe, 30, deltager i holdundervisning september 2015 - marts 2017.

"Hvis du vil lære fransk, så gør det hos Mariannes franskkurser! Selv har jeg haft fornøjelsen af at deltage som kursist på Fransk 1 intensivt for begyndere og fortsatte i sæson 2016-2017 på Fransk 2 intensivt. Hertil har jeg også modtaget privatundervisning et par gange hos Marianne. Som kursist har jeg oplevet en sjælden grad af engagement og professionalisme hos Marianne som underviser. Marianne er altid utroligt velforberedt og udviser grundigt kendskab til det franske sprog og dets mange finurligheder. De små hold befordrer et utroligt givende, trygt og inspirerende læringsmiljø hvor man som kursusdeltager føler sig godt tilpas og hvor stemningen er i top. Jeg kan varmt anbefale Mariannes franskkurser." Sasja Bach, 32, studerende ved IT-Universitetet.

"Gennem de seneste godt 2 år har jeg gennemført i alt 4 kursusforløb hos Mariannes franskkurser. Det var mit ønske at lære bedre at forstå fransk og forbedre min evne til at kommunikere på sproget. Mine forudsætninger var "gymnasiefransk", tre ugers enetimer hos privat kursusudbyder og et samarbejde med de franske myndigheder i Danmark. De små hold hos Mariannes franskkurser, hvor man hurtigt lærer de andre kursusdeltagere at kende så man ikke er bange for at "dumme sig", har givet en livlig og lærerig fransk kommunikation, og på den baggrund har jeg afgørende forbedret mit franske sprog. De grammatiske hjemmeøvelser har endvidere lært mig bedre at kunne forstå de spændende romaner, som Marianne har valgt til de enkelte kursussæsoner. Det er med glæde og forventning at jeg går i gang med et nyt kursus." Torben Jahnsen, 68, læge, forfatter og oversætter. Deltager i holdundervisning marts 2016-juni 2017.

"Jeg har netop færdiggjort fransk i gymnasiet med en mundtlig eksamen - efter at have haft sproget i 2 år. Da jeg kom til Marianne, var det med en ambition om at opnå et bestemt resultat og dermed arbejde målrettet efter netop dette. Det var eneundervisning jeg tog hos Marianne, hvilket var meget intensivt og effektivt for mig. I starten følte jeg at sproget var meget fremmed for mig, men gennem samtale, øvelser og intensiv vejledning blev jeg mere tryg ved det franske sprog, og netop dét gav mig en ro i forbindelse med forberedelserne til og gennemførelsen af min eksamen.  Marianne er en utroligt dygtig underviser, der i den grad har styr på sit stof, og gennem hendes passion for sproget inspireres og motiveres man som kursist/elev." Nanna Andreassen, 19, 3.g., Ordrup Gymnasium. August 2016.

"En usædvanligt engageret og vedholdende underviser. Sådan har jeg oplevet Marianne på de intensive franskkurser, jeg har deltaget i fra september 2013 til marts 2016. Jeg har brug for at få gang i det franske i sammenhæng med vores feriebolig i Frankrig. Med det mål at lære at kommunikere relevant har jeg gået hos Marianne. Hendes engagement, velforberedte og insisterende tilgang til undervisningen gør den både sjov og inspirerende, men også forpligtende. Jeg oplever Marianne som en både fagligt og pædagogisk dygtig underviser." Ib Oustrup, 62, direktør.

"Jeg startede på Mariannes franskkurser uden nogen forkundskaber i det franske sprog, men med en stor interesse for sprog og kultur generelt. Desuden var jeg meget motiveret for at lære sproget, da målet med undervisningen var at have et nogenlunde kendskab til fransk inden mit studieophold i Paris året efter. Mariannes intensive franskkursus for begyndere, som jeg fulgte i både efterårs- og forårssæson, levede fuldt ud op til mine forventninger ift. læring og ambitionsniveau, og gav mig et solidt kendskab til både mundtligt og skriftligt fransk, som jeg kunne bygge videre på i Paris. Efter fire år på arbejdsmarkedet er jeg nu mere øvet i det franske sprog, og for et par sæsoner siden vendte jeg tilbage til Mariannes franskkurser for at tage det franske op igen." Camilla Marie Thiele, 31, Cand. soc., Politisk Kommunikation og Ledelse. Deltager i holdundervisning 2011-2016.

"Efter at have fået en lille dreng med en fransk mand gav det rigtig meget mening for mig at få taget ordentligt hul på det franske, og jeg er simpelthen så glad for at jeg valgte at gøre det på Mariannes franskkurser. Jeg er virkelig overrasket over hvor langt jeg egentligt er nået med sproget uden at være i Frankrig, og det siger en hel masse om Mariannes franskundervisning, som på udfordrende, sjov og systematisk vis bygger flere og flere klodser på det man kan. Marianne formår at skabe en stemning på holdet, fra allerførste lektion, der gør at alle føler sig trygge og kaster sig ud i at tale. Det er en ren fornøjelse at bruge en aften om ugen på fransk hos Marianne." Anna Gammelgaard, 27, kunstner, deltager i holdundervisning 2013-2015.

"Det er en stor fornøjelse at gå til fransk hos Marianne! Jeg har altid godt kunnet tænke mig at lære fransk og sidste forår tog jeg skridtet og startede på et intensivt begynderkursus hos Mariannes franskkurser. Det har jeg ikke fortrudt! Hun er en virkelig dygtig underviser med masser af energi og god humor. Undervisningen er meget afvekslende og Marianne er altid velforberedt. Jeg er startet som helt og aldeles nybegynder og har på kort tid lært meget! På en eller anden måde formår Marianne også at gøre grammatikken sjov - jeg keder mig aldrig - og Marianne formår at holde mit fokus selv efter en lang arbejdsdag. Jeg går altid fra undervisningen med ny energi og en masse nye færdigheder i fransk." Karin Cederkvist, 33, miljøkemiker. Deltager i holdundervisning 2013-2014 & i 2015.

"Mariannes franskkurser v/ Marianne Rasmussen har i en årrække gennemført kortere og længere undervisningsforløb i fransk på alle niveauer (begyndere, let øvede og meget avancerede) for en skiftende kreds af BØRNEfondens ansatte. Marianne Rasmussens undervisning har bidraget til, at de ansatte, som har deltaget i forløbene, nu kan læse, tale og forstå fagligt relevant fransk og indgå i dialog på fransk om BØRNEfondens indsatsområder, samt i arbejdssituationer i Vestafrika.
Vi har sat pris på det store engagement og den høje faglighed, som Marianne har udvist på kurserne. Marianne har gjort et stort arbejde for at målrette og skræddersy undervisningsforløbene til BØRNEfondens behov." Bente Moeslund Laursen, Senior HR Advisor.

"Mit gymnasiefransk var skidt - selv i gymnasiet for 30 år siden. Men 6 år på Mariannes franskkurser med undervisning på basis af nyere fransk litteratur gør at jeg nu selvstændigt kan læse og forstå fransk nobelprislitteratur (Patrick Modiano: Dora Bruder, MR) og aviser, forstå hverdagssprog og selv sætte de rigtige ord sammen på fransk. Det havde jeg ikke ventet da jeg startede - næsten fra scratch." Lars Strunge, chefkonsulent i større dansk faglig organisation. August 2016.

"Da jeg valgte at tage et genopfriskningskursus hos Mariannes franskkurser, havde jeg længe syntes det var ærgerligt at mit gymnasiefransk var gået i glemmebogen. Der havde bare ikke været tid til at gøre noget ved det. Men da jeg blev arbejdsløs, var der pludselig tid til at vække de franske gloser til live igen samtidig med at jeg med god samvittighed kunne skrive en ekstra kompetence på CV'et. At deltage i mit første kursus hos Mariannes franskkurser var en rigtig god oplevelse. Med relativt få deltagere blev undervisningstimerne ganske intense. Men der var også en tryg og hyggelig stemning på holdet, som gjorde at jeg hurtigt fik nemmere ved at kaste mig ud i at tale frit uden at have konstrueret den perfekte sætning oppe i hovedet først. Det var takket være Google at jeg fandt Mariannes franskkurser. Jeg er rigtig glad for at det blev her mit franske ordforråd fik nyt liv, og jeg kan varmt anbefale Mariannes franskkurser. Eneste problem er at man bliver en smule afhængig!" Malene Henningsen, 32, cand. mag. i engelsk. Deltager i holdundervisning marts 2013-maj 2015.

"Da jeg startede på Mariannes franskkurser
, var mine franskkundskaber meget spredte både mht. ordforråd og grammatik. Men efter et år på et rigtigt godt hold har jeg fået sat grammatikken i system, udvidet ordforrådet væsentligt og er blevet meget bedre til at formulere sætninger og deltage i samtaler på fransk på rejser i Frankrig." Nikolaj Christensen, 41, bibliotekar & webredaktør. Deltager i holdundervisning fra april 2013 til marts 2015.

"Da vi købte lejlighed i Nice i et kompleks med mange lokale, ærgrede det mig at jeg ikke kunne tale med dem. De få år med fransk i gymnasiet kunne ikke holde. Jeg besluttede mig derfor for at tage enetimer og fandt heldigvis Mariannes franskkurser på Nettet. Jeg har nu haft individuel franskundervisning ca. 1 gang om ugen gennem flere år og haft stor glæde af denne undervisning. Allerede efter det første år kunne jeg føre en simpel samtale med mine franske naboer og i dag indgår jeg i diskussioner med dem på fransk. - Marianne er fantastisk dygtig til at forklare grammatikken og til at tilpasse undervisningen til de behov, man har. Jeg ønskede at kunne tale med de lokale og at lære noget om fransk kultur, samt om Nice by. Marianne gør et stort stykke arbejde med at finde artikler og bøger, som kan bruges i undervisningen. Jeg kan stort anbefale at kontakte Mariannes franskkurser hvis du vil lære sproget på en spændende måde." Søren Høegh, 61, adm. direktør, 2015.

"Herligt intensivt kursus for begyndere. Endelig fik jeg taget mig sammen til at gå til fransk. En meget overmoden sproglig studentereksamen & en overfyldt harddisk (læs: hukommelse) gjorde at mit franske ordforråd var blevet næsten ikke-eksisterende. En smule vin- og madfransk kunne jeg diske op med. Det har forårets kursus lavet om på. Mariannes meget velforberedte undervisningstimer, samt et lille, særdeles hyggeligt hold har virkelig gjort en forskel. Sommeren blev som næsten alle vore ferier tilbragt i Frankrig og bl.a. lægebesøg blev klaret på fransk. Jeg turde ovenikøbet diskutere fisketilberedningsmåder med en medhandlende i supermarkedet! Selv familien er blevet imponeret af mine meget hørbare fremskridt. Så nu glæder jeg mig til at fortsætte på næste kursustrin." Elsebeth B. Nielsen, 58, bogholder. Deltager i Mariannes franskkursers holdundervisning april 2013 - juni 2015.

"Hos Marianne er fagligheden altid i højsædet og dynamikken i undervisningen super god. Man får således masser af taletid og den afslappede stemning gør det både nemt og naturligt at deltage aktivt. På den måde opbygger man stille og roligt et solidt sprogligt fundament, som man hele tiden udfordres til at bruge. Tingene tager selvfølgelig tid, og det får de lov til, men midt i al seriøsiteten er humøret altid i top og Mariannes lyst til at lære fra sig skinner virkelig igennem." Andreas Søjmark, 24, stud. scient. i matematik. Deltager i Mariannes franskkursers holdundervisning 2012-2014.

"Jeg kan varmt anbefale Mariannes franskkursers holdundervisning. Marianne er fagligt dygtig og hendes engagement og passion for det franske sprog skinner igennem hele vejen. Hun er velforberedt og har en personlig interesse i dig som gør det sjovt og hyggeligt at være med. For Marianne findes ikke dumme spørgsmål, og hvis hun ikke kan svare på dit, så finder hun bare ud af det til næste gang. Jeg vil glæde mig til at starte igen." Mikkel Bayer, 26, IT-konsulent, deltager i Fransk 1-intensivt for begyndere hos Mariannes franskkurser september 2014 til januar 2015.

"Jeg har altid været sproginteresseret, og mens jeg har været på barsel, har det været en fornøjelse fagligt og socialt at være med på et intensivt begynderkursus hos Mariannes franskkurser. Jeg søgte et kursus, som var mere ambitiøst og med færre deltagere for at få et større udbytte. Jeg synes at Mariannes undervisning er god, Marianne er meget dygtig både til fransk, men også til at undervise, og hun er en utroligt engageret lærer, som virkelig ønsker at give deltagerne det maksimale udbytte. Som deltager er man meget på i timerne og får mange muligheder for at øve udtale og grammatik. Der er god dynamik i undervisningen, og tiden flyver af sted!" Søs, 29, socialrådgiver. Deltager i holdundervisning september 2012-juni 2013 og igen i foråret 2015.

"Jeg havde fransk i gymnasiet for ca. 20 år siden og havde længe ønsket at genopfriske sproget og blive bedre til at tale fransk. Jeg fandt Mariannes franskkurser på internettet og på grund af hendes små hold, den centrale beliggenhed og lange undervisningssæson tilmeldte jeg mig straks. Marianne er en utrolig energisk, humoristisk, tålmodig og ikke mindst hamrende dygtig underviser og er altid meget velforberedt. Hendes undervisning er meget afvekslende og udfordrer os alle, uanset niveau. Jeg kan varmt anbefale Mariannes franskkurser.” Anne Sofie, 43, studerende. Deltager i holdundervisning  2011-2012 & 2013-2014.

"Er du på udkig efter en yderst erfaren og meget engageret underviser i fransk, bør du vælge Mariannes franskkurser. Jeg har som individuel kursist i et halvt års tid modtaget en fremragende undervisning hos Marianne. Undervisningen foregår i en varm og hyggelig atmosfære, hvilket er så vigtigt når man skal udtrykke sig på et fremmedsprog. At der også altid er en kop kaffe er rigtig dejligt! Marianne og jeg har talt om alle mulige ting fra hverdagslivet, samt mere kulturelle emner. Undervejs har fokus skiftet fra samtale på fransk til et zoom-in på ordforråd, udtale og diverse grammatiske aspekter. Tilsammen har dette i meget høj grad styrket min fransksproglige kompetence, hvorfor jeg da også snarest vender tilbage til Mariannes franskkurser." Anja Storm, 40, folkeskolelærer. Juni 2013.

"Man får god træning i at formulere sig på fransk hos Mariannes franskkurser. Undervisningen er samtalebaseret, og man undgår ikke at blive udfordret af Marianne til at tale fransk.  Det er en udfordring man gang på gang glæder sig til, for Marianne er en yderst engageret underviser og en inspirerende samtalepartner. I tillæg til samtalerne er undervisningen på holdet blevet krydret med grammatiske øvelser af varierende sværhedsgrad. Gennemgående har disse øvelser – udover at være fornøjelige – fungeret som et ekstra middel til at indøve sproglige rutiner. Alt i alt oplever jeg, at der i den forløbne undervisningssæson er sket en pæn progression i min indlæring af det franske sprog." Leif, 64, økonom. Deltager i holdundervisning september 2011-april 2013.

"Mariannes franskkurser har været en fin måde at få opfrisket mit fransk, og Marianne er en meget velforberedt lærer. Vi har læst rigtig spændende tekster, og undervisningen har været afvekslende med både grammatik, litteratur, tv-udsendelser og generelle diskussioner. Det har været en god måde at forbedre både mit ordforråd, min udtale og forståelse af talt og skrevet fransk. Tak for god undervisning." Troels, 30, gymnasielærer. Deltager i holdundervisning april-maj 2013.

"Marianne er en fantastisk underviser, og du får hele paletten hos Marianne. Marianne er engageret og altid velforberedt, undervisningen er varieret og spændende. Marianne formår at nå ind til dine (måske) godt gemte færdigheder med list og snilde, samt en god gang humor. Man går hjem fra hver undervisningslektion med en følelse af at "i dag har jeg virkelig lært noget."" Kirsten Flinck, 39, sekretær. Deltager i holdundervisning september 2012-marts 2013.

"Jeg har deltaget i Mariannes franskkurser i sæson 2012-2013 og har nydt at få støvet mit længe glemte franske af. Gennem mange år har jeg haft lyst til at gøre noget ved det, men det er pga af et travlt børnefamilieliv blevet ved tanken indtil sidste år hvor jeg begyndte at få lidt bedre tid og nye muligheder åbnede sig. Det har været super. Jeg har nydt mine mandag aftener, det lille hold, den uformelle og hyggelige stemning og ikke mindst Mariannes kompetente undervisning og det at hun møder velforberedt op til hver kursusgang. Hun har et godt blik for den enkeltes styrker og svagheder (Mariannes ordvalg) og for balancen mellem de specifikke individuelle behov og holdets generelle behov, også for at blive udfordret. Jeg er kommet i gang med mit franske igen og glæder mig til næste sæson og til at se hvad den fører med sig af mere flydende tale og fundering af den elementære franske grammatik. Jeg kan på det varmeste anbefale Mariannes franskkurser." Jane Thøgersen, 49, socialrådgiver & supervisor. Deltager i holdundervisning 2012-2013.

"Som fuldstændig nybegynder
uden tidligere kendskab til det franske sprog begyndte jeg på et hold hos Mariannes franskkurser med det formål at få en grammatisk platform & et lille ordforråd inden jeg flyttede til Frankrig for at studere på en kandidatuddannelse. På trods af at jeg kun nåede at modtage undervisning i 10 måneder, synes jeg virkelig, at jeg fik skabt det grammatiske fundament, jeg søgte. Kurset gav hurtigt en nybegynder som mig selv redskaber til at have små samtaler & til at forstå sproget på en rigtig god måde, så det efterfølgende har været relativt nemt at bygge ovenpå. Undervisningen er intens & man føler, at man hurtigt gør fremskridt på et ellers vanskeligt sprog. Marianne formår også at sætte fokus på de aspekter, som er centrale for det niveau, som man nu engang er på, & så gemme andre aspekter, som man så senere kan vende tilbage til; det var virkelig værdifuldt.” Tore Hamming, 24, studerende, International sikkerhed, Sciences Po, Paris. August, 2012. Deltager i holdundervisning  2011-2012.

"Jeg har længe ærgret mig over ikke at kunne forstå og tale med nogle af de mennesker, som jeg har truffet på rejser i Frankrig. Da jeg i foråret 2012 så Mariannes annonce for et koncentreret begynderkursus (40 undervisningstimer fordelt på 2 x 2 undervisningstimer ugentligt) i Politiken, meldte jeg mig med det samme. Tænkte, at det kunne være en god start. Og det blev det. Det har været rigtig godt for mig, at det var et lille, rart hold med god stemning, som Marianne bidrog meget til. Det har været godt, at Marianne altid møder velforberedt og har forventninger til at kursisterne gør det samme. Det har været effektivt for begyndere som mig/os, at gentagelse har været en væsentlig del af det pædagogiske princip (f.eks. kan jeg nu tallene på fransk). Det har endvidere været godt, at grammatik er en så integreret del af undervisningen, som tilfældet er. (Selvom mit franske stadig er sparsomt, kan jeg gøre mig relevante grammatiske overvejelser forholdvis hurtigt, når jeg forsøger mig udi det franske.) Der har været plads til at "dumme sig" - hellere prøve at formulere sig på fransk, end at være sikker på, at det er perfekt. Det har været en gave, at Marianne er så velorienteret i både det franske sprog og franske kulturformer, og at hun har sans for at "fylde på", så det opleves adækvat. Jeg glæder mig til at deltage i det næste forløb. ” Lis Hjelm Jacobsen, 71, pensioneret socialrådgiver. Deltager i holdundervisning, april 2012-sommer 2022.

"Da jeg startede hos Marianne på et intensivt begynderkursus, havde jeg aldrig haft fransk, og da jeg er naturvidenskabeligt uddannet, lå de grammatiske termer heller ikke først for i hukommelsen. Men efter 9 måneders undervisning kan jeg nu begynde at forstå hvad min franske svigerfamilie taler om rundt om middagsbordet, og jeg kan også selv komme med enkelte korte svar på nogle af deres spørgsmål. Det synes jeg er meget langt at nå på 9 måneder med to timers undervisning om ugen, og det siger utroligt meget om Mariannes undervisning. Samtidig er timerne dejligt uformelle og der er altid plads til et godt grin. Derfor glæder jeg mig også til hver time og betragter dem som afkobling og ikke ekstraarbejde." Britta, 29, Ph.d.-studerende. Deltager i holdundervisning 2010-2013.

"Efter et par år på arbejdsmarkedet havde jeg igen fået så meget fornyet mod på bøger at jeg gerne ville gøre noget ved mit forsømte gymnasiefransk. Målet var at komme det sidste stykke i mål, så jeg kunne tale og forstå sproget vel vidende at det ville kræve en ihærdig indsats fra min side. Min første kontakt til en af de store aftenskoler var lidt desillusionerende, så jeg besluttede mig for at google. Nu kan man finde meget underligt på Google, men jeg fandt Mariannes franskkurser, og det er jeg en forlænget sæson senere særdeles taknemmelig for. Jeg kan konstatere, at det er helt rigtigt hvad kursisterne før mig har sagt her: Hos Marianne bliver det at lære fransk til en udbytterig og fornøjelig fritidsaktivitet. Selvfølgelig først og fremmest takket være underviseren, men også hjulpet af den lille holdstørrelse og den gode stemning på holdene. Jeg fortsætter næste sæson og med tanke på, hvor meget jeg har rykket mig i år, føler jeg mig overbevist om, at jeg nok skal komme i mål med mit franske.” Mogens, 31, cand. scient. pol. Deltager i holdundervisning i flere sæsoner, senest i 2012-2014, samt efterfølgende i individuel franskundervisning.

"Som 'gammel' nysproglig student irriterede det mig, at ordforrådet slap op på rejser til Frankrig.
Jeg vidste, det havde været større, og ledte efter et sted at få det genopfrisket, finpudset og måske endda udvidet. Det var svært for mig at finde ud af, hvilket niveau jeg lå på. Vidste jeg ikke var nybegynder, men jeg var absolut heller ikke på gymnasieniveau. Marianne fandt hurtigt ud af, hvor jeg befandt mig. Startede på et brush-up kursus, hvor jeg fik gang i noget samtale, samt genopfrisket verber og grammatik. Det gav mig hurtigt mod på mere, og Marianne guidede mig videre på et passende hold. Her har jeg læst, gennemgået og talt ud fra en fransk bog og lært mere grammatik og fået udvidet mit ordforråd. Det er små hold, hvilket giver tid og opmærksomhed til alle. Man lærer hurtigt hinanden at kende, og der er en glad og behagelig atmosfære på holdene. Jeg fandt så absolut, hvad jeg søgte, og glæder mig til at fortsætte på næste hold/trin." Karina Niebuhr, 47. Deltager i holdundervisning september 2011-januar 2013 og igen forår 2014, samt individuel kursist forår 2015.

"Jeg har altid ærgret mig over at jeg ikke lærte fransk i skolen. Jeg elsker sprog og har flirtet med det franske længe, nu skulle det være! På nettet fandt jeg Mariannes franskkurser og blev positivt overrasket over den lave pris kombineret med de små hold og den intensive undervisning. Med en fransk kæreste havde jeg opdaget, hvor vigtigt det er for forståelsen med en ordentlig udtale, så jeg var spændt på om en dansk underviser ville være skarp nok - men Marianne viste sig fra starten at være utrolig kompetent både til det rent sproglige med udtale og grammatik, baggrundsviden om landet og sproget, samt at være en engageret og pædagogisk underviser. Vi har haft et godt lille hold, som har lært utrolig meget i løbet af den første sæson. Jeg glæder mig til at starte igen!” Dagmar Øye, 31, kommunikationsansvarlig. Deltager i holdundervisning 2009-2012.

"Kære Marianne. Jeg har været meget glad for din engagerede og velforberedte undervisning. Du forstår at tilpasse niveauet så man som elev hele tiden opdager at man kan mere fransk end man troede. Det er med til at give selvtillid og mod på nye udfordringer.” Tine Cosmasia Gourlay, cand. psych. Deltager i holdundervisning 2010- 2012.

"Marianne er vældig god til at forklare grammatikken. Derudover er jeg særlig glad for den litteratur, hun vælger. Det er tekster, der er værd at læse, og som giver deltagerne mod på at forklare egne synspunkter og opfattelser af teksten, selv om franskkundskaberne ikke altid slår helt til. Jeg sætter også pris på den uformelle stemning og de små hold, som gør at man får noget med sig hjem. ” Else Nyvang, 51, Ph.d./civilingeniør. Deltager i holdundervisning i en årrække, senest 2010-2016, herunder forår 2016.

"Hvis du ønsker en undervisning, hvor du bliver mødt på lige netop det niveau, du befinder dig på – både mht. grammatik, udtale og ordforråd – så er Mariannes franskkurser fantastiske! Jeg begyndte selv på et intensivt begynderkursus og mærkede hurtigt fremgang. Det er en dejlig alsidig undervisningsform, hvor grammatik, tekstoplæsning, lytteøvelser og tale supplerer hinanden på en struktureret måde, der vidner om en velforberedt underviser. Samtidig med at kurset er lærerigt i undervisningslokalet såvel som i fritiden med en passende mængde lektier, befinder du dig i en afslappet atmosfære. Og så er der jo pauserne, hvor der ikke er noget hyggeligere end at sludre og drikke kaffe. Franskundervisningen, som jeg havde ved siden af mit studie, var for mig i højere grad et åndehul end en ekstra lektiebyrde”, Anne-Sofie, 21, studerende. Deltager i holdundervisning forår 2012, samt efterår 2020.

"Da min mand og jeg for et par år siden fandt drømmehuset i Frankrig og derved mødte en masse fantastisk imødekommende franskmænd, var mit ønske om at lære fransk stort. Jeg havde kun et år fra folkeskolen med i bagagen, så jeg søgte et kursus hvor jeg kunne få individuelle fransktimer og gerne i mere private omgivelser. Jeg fandt Mariannes franskkurser på nettet og efter en lang samtale var jeg overbevist om at det var dér jeg skulle gå. Jeg blev mødt af en meget engageret og velforberedt underviser. Jeg har haft undervisning 2-3 gange om måneden i ca 1½ år hos Marianne og har på den relativt korte tid fået en ret stor forståelse for sproget. Hvor stor en forståelse jeg egentlig har fået, fik jeg bevis på da vi på vores sommerferie i Frankrig tog til vores lille lokale biograf for at se Woody Allens  film " To Rome With Love" på originalsproget med franske undertekster. Filmen viste sig bl.a. at indeholde 3 historier på italiensk!! Og til min store glæde kunne jeg både læse og forstå det meste af de franske undertekster. Så, tak Marianne, for mange udfordringer, kompetent undervisning og ikke mindst hyggelige timer hos dig.” Heidi Priskorn, 55, pædagog/klinikassistent. Maj 2013, på vej til Saint-Jacques-de-Compostelle.

"Noget af det bedste ved Mariannes franskkurser har for mig været at der er så meget fokus på det talte franske sprog. Når man har nået et vist niveau, får man ikke så meget ud af grammatiske øvelser, og jeg ville derfor bare gerne finde et sted hvor jeg kunne vedligeholde mit fransk og få mulighed for at tale en masse. Det er der i dén grad mulighed for hos Marianne (på højeste niveau, MR). Derudover har hun et utroligt ordforråd, og det faktum at hun har læst fransk på universitetet gør, at der altid er knyttet en forklaring til hvorfor en sætning er konstrueret som den er. Derudover har de valgte tekster været interessante og relevante, og også her føler jeg at en horisont er blevet udvidet.” Cecilie Udsen Gleberg.

"Med en 25 år gammel nysproglig studentereksamen var udfordringerne store, da jeg fik arbejde i en NGO med programarbejde i fransktalende lande. Kollegaer anbefalede Mariannes franskkurser, og jeg begyndte, godt nervøs for grammatik og udtale, som jeg husker fra gymnasiet som noget af en kamp. Men Marianne fandt lynhurtigt mit niveau og min læringsmåde og tilpassede undervisningen 100 % til mig og mine forudsætninger. Vi har ført samtaler om dagligdags ting og begivenheder, så et hverdagsfransk kom ind under huden, og vi har talt om udvikling og udviklingsarbejde, så det faglige fransk kom på et så tilpas højt niveau, at jeg meget hurtigt kunne holde et indlæg på et seminar på fransk til mine fransktalende kollegaers store tilfredshed.
Marianne har et yderst behageligt væsen, og det giver tillid til at kaste sig ud i samtale. Hun har en fantastisk evne til at fange ens læringsniveau, og hun veksler mellem tale og skrift på tavlen, hvilket er utrolig givende for mig, der skal have det ind både med ører og øjne, for at forstå det.
Grammatik bliver gentaget til det sidder og forklaret i sjove eksempler, så man ender med at forstå også de mindste detaljer. Udtale bliver rettet, men ikke så det forstyrrer en løbende samtale, fordi Marianne på sin særdeles pædagogiske måde forstår at flette det hele ind i en sammenhæng.
Har Du brug for et brush-up, og vil Du mødes af udfordringer og kompetent undervisning, er der kun én ting at gøre: kontakt Marianne for et individuelt franskkursus og kom i gang med det samme – hun er fantastisk!” Karin Boisen, regnskabschef, 2012.

"Jeg har tidligere forsøgt mig med lidt franskundervisning, men måske ikke med den helt store succes. Så fandt jeg Mariannes franskkurser på nettet og meldte mig til en super sæson på et intensivt begynderkursus, som vi forlængede helt frem til slutningen af juni måned. De små hold er et rigtig godt koncept, hvor alle kommer på banen. For mig var det vigtigste at lære at tale og forstå. Grammatikken er svær, men efter sæsonen kan jeg dog mærke, at noget har sat sig fast. Synes også, jeg forstår mere og mere, når jeg besøger familie i Belgien og Frankrig. Der er dog meget at lære endnu, så jeg er klar, når sæsonen starter igen til efteråret.” Bente Hansen, 51, fuldmægtig.

"Jeg begyndte på Mariannes franskkurser efter et par år med kurser af svingende kvalitet. Jeg havde brug for at få den franske grammatik sat i relation til den danske, og det fik jeg. Først da begyndte alle brikkerne at falde på plads, og jeg opdagede at jeg havde lært noget inden jeg startede. Jeg vidste nok bare ikke rigtig hvad. Kurset er meget veltilrettelagt. Grammatik gøres forståeligt, og man går effektivt frem. Der er altid en god stemning til timerne, og hvor det nogle gange kan være svært at komme afsted til fransk efter en lang dag, har det ikke været et problem på dette kursus. Her vil jeg helst ikke gå glip af timerne - eller samværet. De små hold gør det muligt at prioritere den mundtlige del, som er en vigtig del af undervisningen. Jeg føler virkelig, at jeg er kommet langt med dette kursus, og kursusmaterialet er alsidigt. Det var rart at kunne afvige fra lærebøgerne, og jeg var meget stolt, da vi læste den første lille bog.” Mette Emilie, 29, jurist.

"Mariannes franskkurser! Annoncen fandt jeg i min avis for et stykke tid siden. Jeg henvendte mig til Marianne og spurgte, om hun kunne tilbyde mig et individuelt franskkursus i en kort periode med henblik på at få arbejdet med grammatikken og især få trænet fransk mundtligt. På daværende tidspunkt havde jeg ikke lyst til at binde mig til en lang undervisningsperiode.
Et kort undervisningsforløb blev aftalt - lektioner af 75 minutters varighed. Jeg tænkte: "Det er lang tid at være på!!!" Den bekymring kunne jeg godt have sparet mig!!! Undervisningstiden fløj afsted! Jeg blev udfordret i grammatikken og i at tale fransk! - det var netop sådan et forløb, jeg søgte. Undervisningen fandt sted hos Marianne på Nørrebro, hvor jeg allerede ved dørtelefonen blev budt velkommen på fransk.
Marianne er en meget sikker, engageret og velforberedt underviser. Gennem hele kursusforløbet oplevede jeg at være i meget kompetente hænder! Marianne er desuden god til at finde det niveau, man behersker på fransk. Ikke nogen nem opgave, når undervisningsperioden er kort. Jeg gik fra timerne med en oplevelse af at kunne noget og samtidig have lært nyt!
De forskellige links på hjemmesiden giver mange ideer til at arbejde videre med det franske sprog.
Jeg tænker på undervisningsforløbet med megen glæde og tilfredshed og satser på at vende tilbage!" Kirsten Hjarvard, 68, pensioneret tale-hørelærer. 2012, 2015 og 2016.

"Da jeg rejser meget i Frankrig og på det nærmeste havde glemt mit gymnasiefransk, meldte jeg mig til Mariannes franskkurser, for at lære det hele helt forfra. Det har jeg ikke fortrudt. Marianne er en levende og meget kompetent underviser, som med udgangspunkt i det talte sprog - selv for elever på begynderniveau - formår at komme hele vejen rundt omkring grundlæggende fransk ordforråd, grammatik, udtale, kultur og politik. Det er en fornøjelse og et frirum i en travl hverdag at deltage i Mariannes franskundervisning, hvor morskaben og samværet får modspil i grundige grammatikalske forklaringer og i deltagernes konstante "væren på". Her er der virkelig mulighed for at lære noget, især da Marianne helt naturligt formår at tage udgangspunkt i de enkelte elevers evner og niveau." Hakon Keller, 60, bibliotekar. Deltager i holdundervisning 2009-2015.

"Jeg har netop afsluttet endnu en sæson på Mariannes franskkurser. Det har været nogle dejlige, lærerige og meget hyggelige timer. Vi har været et lille hold på 6 deltagere, hvilket gør, at alle kan komme til orde, og at man lærer de andre kursister godt at kende. Marianne er en inspirerende, tålmodig og altid velforberedt lærer, der er god til at fornemme elevernes kvalifikationer (eller mangel på samme). Jeg ser frem til endnu en sæson med det franske sprog hos Marianne.” Kirsten, tandlæge. Deltager i holdundervisning i en årrække, senest forår 2014.

"Touché - siger jeg bare – til Mariannes franskundervisning! Jeg er tidligere gymnasielærer i spansk og fik pludselig brug for at få et meget gammelt, meget rustent gymnasiefransk gjort brugbart på meget kort tid – det eneste jeg havde brugt mit franske til i mange år var som fægter at svare: « Oui », når dommeren sagde: « Fægterne en garde, prêts ? » Og starte kampen for liv og død når dommeren så sagde : « Allez ». Jeg havde brug for Individuel franskundervisning, der tog udgangspunkt i mit niveau og mine behov og samtidig var motiverende. Marianne ramte plet hver gang og med udgangspunkt i mit ønske om tekst, Dumas’ De tre Musketerer (i læse-let-udgave, MR), førte Marianne mig sikkert gennem de franske fortider, nutid og fremtid, akkusativ- og dativpronominer og alt det andet der skal til, samtidig med at min spanske accent lige så stille blev tryllet væk og jeg lærte at artikulere tydeligt på fransk. Jeg så frem til hver eneste lektion og kom kun for sent en enkelt gang, da min cykel punkterede på vej til Nørrebro. Merci, Marianne!” Pia Poulsen, antropolog. Februar-maj 2011.

"Det er desværre ikke legende let at lære sprog - men alligevel oplever jeg at indlæringen bliver gjort til leg hos Marianne. Her har jeg fundet et franskkursus med få men engagerede kursister og en dygtig, underholdende og pædagogisk underviser. Foruden sin store sproglige viden har Marianne et godt indblik i fransk politik, kultur og historie. Siden jeg startede for to år siden med et haltende gymnasiefransk i bagagen, er jeg blevet top motiveret til at fortsætte mod målet. Jeg kan kun varmt anbefale Mariannes franskkurser til alle der som mig drømmer om at lære at tale verdens smukkeste sprog!” Caroline, 30, producer. Deltager i holdundervisning 2009-2012.

"Jeg har haft stor glæde af at få mit gymnasiefransk genopfrisket hos Mariannes franskkurser - senest her i sommer da jeg var til bryllup i Bretagne og sad til bords med næsten kun franskmænd og oplevede at jeg sagtens kunne være med i samtalen. Jeg har fået ros af min franske familie for mit gode fransk og det skyldes helt sikkert at Marianne har herset med mig og lært mig vigtigheden af at kunne den svære franske grammatik. Jeg har glædet mig til hver gang jeg skulle til fransk - også fordi vi har det hyggeligt på holdet, så jeg glæder mig til at starte igen efter ferien hos Marianne og blive endnu bedre til fransk, både det talte sprog og grammatikken.” Vivi, 53. Deltager i holdundervisning 2008-2013.

"Jeg har i fem år deltaget på Mariannes franskkurser og startede på begynderkurset. På disse fem år har jeg lært vældigt meget, noget som bl.a. skyldes en fin kombination af god pædagogik og det faktum at ALLE er nødt til at deltage i samtalen. Det er små hold, og man kan ikke slippe udenom. Undervisningen sker med stor entusiasme, og Marianne evner at få alle til at prøve, og hun får det bedste ud af os!” Fred, 57, teaterforlægger. Deltager i holdundervisning 2008-2013 & i 2015.

"For mig har Mariannes franskkurser været alletiders chance for at genopfriske en gammel studentereksamen. Jeg holder af at rejse i Frankrig, så på sigt vil jeg gerne blive bedre til at udtrykke mig på fransk. Hovedvægten i Holdundervisningen ligger på at øge kursisternes talefærdighed inden for alle emneområder. Understøttende grammatiske øvelser slipper man heldigvis ikke uden om. Grammatikken er også vigtig for mig, da min studentereksamen er noget rusten! Marianne er en engageret, energisk og ikke mindst erfaren underviser, som formår at få alle kursister til at kaste sig ud i det franske. Holdstørrelse og niveauinddeling er perfekte. Og man kommer som regel opladet hjem fra kurset.” Astrid, 63, bibliotekar, deltager igennem en årrække, senest i sæson 2015-16 og igen i 2016-17.

"Jeg glæder mig til at skulle i gang med en ny sæson på Mariannes franskkurser. Da jeg bor i Frankrig en del af året, prioriterer jeg talefærdighed højt, og i kraft af den lille holdstørrelse, hvor man ikke kan sidde og gemme sig, får jeg virkelig øvet mig. De interessante tekster, vi læser, inspirerer mig også til at bidrage til diskussionerne. I min alder er det ikke det letteste i verden at udvikle sig på et fremmedsprog, men hos Marianne har jeg lært både grammatikken og også at udtrykke mig mere nuanceret. Den bedste ros jeg kan give til Mariannes franskkurser er, at jeg får ros af franskmænd!” Ulla, 68, sekretær på efterløn. Deltager i holdundervisning gennem mange sæsoner, senest 2020-2021.

"Jeg har fået Individuel undervisning hos Marianne, og det har været en meget positiv oplevelse. Marianne er en meget kompetent og motiverende underviser, der er meget villig til at fokusere på kursistens egne interesser. Derfor har jeg bl.a. læst og talt om så forskellige emner som fattigdom i Afrika, integration og politik. Marianne er dygtig til at give en systematisk og god gennemgang af den franske grammatik og sørger samtidig for at tilpasse det til ens individuelle niveau. Hvis man ønsker en kompetent og motiverende underviser, kan jeg derfor varmt anbefale Mariannes franskkurser." Rikke, 30, cand. negot. og Master i Afrikastudier.

"Mariannes franskkurser er som skræddersyet til mit behov for at opfriske mine franskkundskaber, som jeg ikke havde vedligeholdt i 15 år. Mariannes hold er små, og det giver mulighed for at alle kan komme til orde. Med stor energi, tålmodighed, entusiasme, latter og smil får Marianne gennem mundtlige og skriftlige øvelser, samt tekster os indført i det franske sprogs mysterier. Udtale, samtale, lytteøvelser og grundgrammatik er i højsædet. Marianne er en yderst kompetent og pædagogisk underviser, som elsker sit fag.” Birgitte, 60, bibliotekar.

"Jeg er altid gået fra Mariannes franskkurser med oprejst pande. Uanset hvor svær og umulig specielt grammatikken kan være, er jeg altid gået glad fra kurset fordi det jeg ikke kunne, syntes meget lettere, når jeg gik derfra. Mit kursus har været en blanding af fri tale, lidt oplæsning, samtale om tekst, gennemgang af grammatiske øvelser, lytteøvelser, oversættelse, beskrivelse af et billede etc. Meget varieret, lærerigt og underholdende. Kurset kræver at man læser sine lektier, som for mit vedkommende svarer til en 2-3 timer om ugen, afhængigt af sværhedsgrad." Annie, 55, forlagssekretær.

"Mariannes franskundervisning er gennemsyret af en stor lidenskab for det franske sprog, og jeg er gang på gang blevet overrasket over hendes meget brede viden både grammatisk, mundtligt og kulturelt. Desuden lytter hun til holdets behov og det der sker i verden lige nu og indretter ofte sin undervisning efter det. Men der er skam også tid til hygge, og kaffepausen mellem de to lektioner er helliget pjat og meget useriøs snak - skønt!" Freya, frankofil skuespiller, kursist på meget avanceret niveau.

"Har du lyst at lære fransk, er Mariannes franskkurser et rigtig godt sted. Marianne underviser både på hold og Individuelt i sin egen lille kursusvirksomhed. Holdundervisningen foregår i København. Holdene er små, så der er mulighed for at få sagt noget i løbet af timerne som (på de mere avancerede niveauer, MR) er udpræget dialogbaserede." Line, 30, forretningsudvikler.

 
Marianne Rasmussen     F 35 83 34 52     M 26 19 16 64     marianne@franskkursus.dk